Showbizzkanaal : Archieven

31/01/2008

Tatjana Simic wil duet met Gordon

tatjana_simic01

Tatjana Simic wil met een aantal van haar idolen duetten opnemen voor haar nieuwe album en zanger Gordon staat bovenaan haar wensenlijst. "Ik vind zijn stem geweldig." "Mijn favoriete nummer van Gordon is Kon ik maar even bij je zijn. De manier waarop hij zingt spreekt me aan", vertelt Simic aan RTL Boulevard. In december kwam Tatjana's single Ik laat je gaan uit en momenteel werkt ze aan een volledig album met tekstschrijver Edwin van Hoevelaak . "Ik werk ook aan een lijstje van mensen die mijn idolen zijn en die naar mijn mening goed bij dit project passen", alduis Tatjana in de Telegraaf. De blondine denkt er zelfs aan om onze Zuider- en Oosterburen mee te laten genieten van haar muziek. Haar songteksten zijn makkelijk te vertalen en Flodder scoort goed in Duitsland. In de jaren negentig scoorde Tatjana hits met de nummers Chica Cubana en Santa Maria.

21:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Internationaal | Tags: tatjana simic, gordon, telegraaf, album, muziek |  Facebook | |  Print |

VMMa en MTV Networks slaan handen in elkaar voor Nick Jr.

vtm logo

De Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) en MTV Networks Belgium starten samen Nick Jr. op, een zender die zich in eerste instantie richt tot peuters en kleuters. Het is de bedoeling om de programma’s uit te zenden tussen 6 uur en 20 uur via het kanaal van zakenzender Kanaal Z.Bij de programma’s van Nick Jr. ligt de klemtoon op creativiteit, spelend leren en geweldloosheid. Beide partners willen de nieuwe kinderzender nog dit voorjaar opstarten.

VMMa en MTV Networks Belgium leggen hun kennis en ervaring op het gebied van kindertelevisie samen. Ze zijn er van overtuigd dat deze kruisbestuiving zal leiden tot een versteviging van de beide bedrijven. Ze zullen ook onderzoeken hoe ze het aanbod van de kinderprogramma’s verder kunnen uitbreiden en verbeteren.

Peter Quaghebeur, directeur generaal van de Vlaamse Media Maatschappij: "De Vlaamse Media Maatschappij zal zorgen voor een duidelijke en herkenbare Vlaamse inbreng, naast het omvangrijke internationale aanbod van MTV. De bestaande kinderprogramma’s op VTM blijven allemaal bestaan. VMMa biedt de kinderen dus meer programma’s aan dan ooit tevoren".

Michel Dupont, senior vice president, general manager MTV Networks Belgium: "Dit partnership met VMMa biedt ons de mogelijkheid om de volledige waaier van Nick Jr.-programma’s aan te bieden aan de Vlaamse kinderen. MTV Networks verstevigt op deze manier zijn merkenportfolio die naast kinderzender Nickelodeon, nu ook de peuter- en kleuterzender Nick Jr. omvat".

Over Nick Jr.
Nick Jr. is er speciaal voor de allerkleinsten en staat garant voor leerzame en geweldloze kindertelevisie. Bij het maken van programma’s als Dora, Blues Clues, Little Bill, Meneertjes & Mevrouwtjes, … werkt Nickelodeon nauw samen met opvoedkundigen, ouders, scholen maar nog belangrijker: de peuters en kleuters zelf.

14:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vtm, vmma, nick jr, nickelodeon, mtv networks, kinderprogramma s |  Facebook | |  Print |

De Gouden Tien van Chris Van den Durpel

Moest humor een discipline zijn op de Olympische Spelen dan zou Chris Van den Durpel in zijn eentje de Belgische delegatie kunnen vormen. De voorbije jaren vertolkte hij meer dan 100 verschillende personages in bijna 1000 sketches. Zeggen dat Chris van den Durpel een veelzijdige komiek is, is dus een understatement. 

In "Chris & Co - De Gouden Tien" wordt het werk van Chris Van den Durpel verdeeld in dertien categorieën. Gedurende evenveel weken gaan we op zoek naar de top 10 van de meest hilarische sketches rond een thema:

de 10 grappigste liefdesscènes, de 10 strafste sportprestaties, de 10 leukste songs, de 10 meest hilarische bloopers...

Of bijvoorbeeld een top 10 van grappige culinaire hoogstandjes: met o.a. SOS Piet, Mimi Smith, het kookprogamma van bokser Firmin, de bereidingen uit eigen tuin van Spiessens en de "Lasagna in den oven" van Sylvain...

Wie staat er op 1 in de categorie: " het meest bizarre koppel?" Oermacho Snelle Eddy en zijn hondstrouwe Kelly? Triestige kamerplanten Luc en Anita? Limburgse rapper MC Joel en zijn natte droom Kim Clijsters? Of Roos Vanacker en rocklegende Arno Hintjens?

Wie is het strafste oudje? De nachtegaal van Antwerpen, La Esterella? De immer hongerige roelstoelpatient Sylvain? De hoogvlieger onder de kunstenaars, Panamarenko? Of de meest schitterende sterreporter van het Melkwegstelsel Jambers, na zijn pensioen welliswaar?

Wie is het meest onprofessioneel in zijn job? Pessimistische taxichauffeur Roger? De exentrieke Wellnessdokter Jeff Hoeyberghs? Johan, de diepe keelstem van Big Brother? Of ex-beursgoeroe Jean-Pierre Van Rossem als Sinterklaas?

Dertien weken lang serveert VT4 een hilarisch en spannend klassement van de sketches van Chris Van den Durpel, op zoek naar de gouden medailles van de Vlaamse humor.

Chris & Co – De Gouden 10 - Donderdag 31/1 om 21u30 op VT4

 chris&co_de_gouden_tien2008

11:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: chris van den durpel, vt4, fermin krets, de gouden tien, bloopers, humor |  Facebook | |  Print |

Nieuwe afleveringen Brusselse politie in actie in Patrouille

Patrouille is een gevestigde waarde in de programmering van VT4. In 2008 gaan onze reporters terug op stap met politie-inspecteurs in Patrouille ‘08. Al sinds het najaar van 2001 volgt VT4 de politiediensten in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. De kijker smaakt nog steeds de mix van oprechte menselijke emoties van politie-inspecteurs en de mensen met wie ze tijdens hun job in aanraking komen.

In het nieuwe seizoen van patrouille ‘08 ligt de nadruk vooral op het werk van 4 politie-inspecteurs in Brussel. Het duo Flor en Glenn en het andere vaste duo Alain en Marijke. We volgen hen op hun dagelijkse inspectierondes doorheen de Brusselse straten. Maar we volgen ook het werk van de Brusselse metrobrigade en de opleiding van de politiehonden.

Aflevering 1:

In de eerste aflevering zien we hoe inspecteurs Flor en Glenn een verloren gelopen Duitse bejaarde terug bij zijn groep proberen te brengen. We volgen ook het werk van de metrobrigade, zij proberen mensen te bevrijden uit een geblokkeerde lift. Hun politiehond vindt ook een weggesmeten portefeuille terug. En ook de Sociale Inspectie is op stap in Brussel. Zij controleren een carwash, en daar blijken heel wat dingen niet in orde te zijn.

NIEUWE afleveringen Patrouille ’08 - Donderdag 31 jan om 22u15 op VT4

Patrouille

10:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: patrouille, vt4, tv, programma, politie |  Facebook | |  Print |

Roos van Acker uitzonderlijk hele dag in VT4-omroepstoel

vt4

Op donderdag 31 januari neemt Roos Van Acker uitzonderlijk en eenmalig plaats in de VT4-omroepstoel gekleed in een opvallend T-shirt van Fashion Against Aids. Roos vertegenwoordigt hiermee het voltallige VT4-personeel dat zich die dag opvallend inzet voor Fashion Against Aids, een initiatief van Designers Against Aids en H&M die de handen in elkaar hebben geslagen om de strijd tegen Aids aan te gaan. Het doel hiervan is vooral jongeren bewuster te maken van HIV/AIDS. Beroemde ontwerpers, musici en artiesten lanceren een collectie voor jongens en meisjes. Alle medewerkers van SBS Belgium, met de zenders VT4 en VIJFtv, vragen meer aandacht voor deze ziekte en zullen op 31 januari deze shirts dragen. Als symbool voor het hele bedrijf zal Roos Van Acker, die eerder al gezicht gaf aan de sensoa solidariteitscampagne, die dag omroepen in een Fashion Against Aids T-shirt.

VT4-presentatrice Roos Van Acker: "Mensen met Aids worden nog steeds ten onrechte onderverdeeld in twee groepen: zij die er niet om gevraagd hebben (bijv. bloedtransfusies) en zij die er wél om gevraagd hebben (onveilige seks), maar niemand vráágt erom om dodelijk ziek te zijn. Het taboe moet dringend doorbroken worden en de ziekte mag niet uit de aandacht verdwijnen. Jongeren moeten erbij stilstaan dat besmetting nog steeds om de hoek loert."

Het idee achter de collectie is HIV/AIDS in de kijker zetten en jongeren bewuster maken van deze ziekte. Twaalf miljoen jongeren in de leeftijdsgroep tussen 15 en 24 zijn al besmet met het virus. De artiesten die meewerken aan "Fashion Against AIDS", zijn: Rihanna, Chicks on Speed, Good Charlotte, Henrik Vibskov, Jade Jagger, Katharine Hamnett, My Chemical Romance, Rufus Wainwright, Scissor Sisters, The Cardigans, Tiga, Timbaland en Ziggy Marley. De artiesten werken belangeloos mee en 25 percent van de verkoopprijs van de collectie zal besteed worden aan projecten rond HIV/AIDS-preventie over de hele wereld.

De collectie "Fashion Against AIDS" zal vanaf 31 januari te koop zijn in de Divided afdelingen van H&M. De prijzen variëren van € 9,90 tot € 29,90. De collectie bestaat uit T-shirts, tank tops en sweaters met kap. Alle kledingsstukken zijn voorzien van een print. Op het label in de kraag staat de naam van de ontwerper van de print. Sommige prints zijn onopvallend en subtiel, als een fluisterende oproep over het belang van deze actie. Andere schreeuwen het uit. De print van Katharine Hamnett bestaat uit grote zwarte blokletters op een witte achtergrond met de tekst "USE A CONDOM!". De ruitenprint van Tiga roept dan eerder op tot stil nadenken. Sommige ruiten hebben een andere kleur en symboliseren de mensen die besmet zijn met het virus. Het idee achter de campagne wordt samengevat in de print van Henrik Vibskov: "Be aware – it is still happening".

08:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: fashion against aids, vt4, roos van acker, sbs, aids |  Facebook | |  Print |

30/01/2008

Musical Ciske de Rat komt naar België

De musical Ciske de Rat draait van 24 tot en met 28 september in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Het is de eerste keer dat de musical over het Amsterdamse straatschoffie Ciske de Rat in België te zien zal zijn. Dat liet producent Joop van den Ende Theaterproducties vrijdag weten. De kaartverkoop voor de speelperiode in Antwerpen is geopend. Op dit moment zijn in Nederland ruim 380.000 kaarten verkocht. Momenteel staat de musicalcast op de planken van een uitverkocht Koninklijk Theater Carré. Op zaterdag 26 januari vindt de honderdste voorstelling plaats.

22:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: musical, ciske de rat, stadsschouwburg, joop van den ende, koninklijk theater carre |  Facebook | |  Print |

COMPILATIE: FUNICULI FUNICULA – MUSICAL FAVORIETEN

funiculi_cd

Trouwe luisteraars van Radio 2 weten dat ze op zondagavond afspraak hebben met Marc Brillouet en het populaire programma ‘Funiculi, Funicula’. Het is al een traditie sinds 1991 dat het zondag echt wel genieten is met de populaire, klassieke melodieën van Marc Brillouet. Eind vorig jaar werden de luisteraars opgeroepen om hun favoriete Musical klassiekers kenbaar te maken. De oproep kende een massale aanstroom van brieven en mals. Op de dubbel-cd ‘Funiculi, Funicula, Musical Favorieten’ werden in totaal 40 prachtige musical classics verzameld. De dubbel-cd bestaat uit de allergrootste musicalhits. Zo kan je genieten van ‘Don’t cry for me Argentina’ in de uitvoering van Sharon Campbell, ‘The Winner Takes It All’ van Anne-Sofie von Otter, ‘Try To Remember’ van Nana Mouskouri, ‘This Is The Moment’ van Réne Froger. Ook wijlen Robert Long staat op ‘Funiculi Funicula Musical Hits’ met ‘Vanmorgen vloog ze nog’, een prachtige song. Inderdaad, Marc Brillouet en de Radio 2 luisteraars hebben de ultieme musical favorieten verzameld met titels als ‘Memory’, ‘Maria’, ‘Smoke Gets In Your Eyes’, ‘If I Were A Rich Ma’ en ga zo maar verder. Als extra toetje zit er ook nog een prachtig booklet bij de dubbel-cd die bestaat uit 16 pagina’s gedetailleerde informatie. ‘Funiculi Funicula Musical Favorieten, dat is goed voor meer dan 150 minuten prachtige muziek.

16:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: radio 2, musicals, funiculi, funicula |  Facebook | |  Print |

Boek: Honderd hete vragen

honderd_hete_vragen

Neen, u moet de verwarming niet hoger zetten, dankzij het boek ‘Honderd hete vragen’ van journaliste Isabelle Dams krijgt u het dadelijk vanzelf wel warmer. ARS Book Publishing zorgt zonder twijfel voor een warme valentijn dankzij het prachtige boek ‘Honderd het vragen’. Honder pikante, genante maar vooral herkenbare vragen over seksualiteit en relaties krijgen eindelijk een duidelijk antwoord! Want na enkele decennia seksuele ( r ) evolutie, blijken er toch nog heel wat twijfels en onzekerheden te bestaan. Precies daarom werd het boek ‘Honderd hete vragen’ geschreven door journaliste Isabelle Dams. Het boek is niet grensverlegend, opwindend of extreem kinky, integendeel. Het boek is vooral speels, nuttig, herkenbaar, humoristisch – dankzij de cartoons van Quirit – én vooral informatief. Vragen als ‘Waaraan kan je een fake orgasme herkennen?’, ‘Hoe begin je aan een trio’..etc krijgen een onderbouwde, duidelijke uitleg dankzij het boek ‘Honderd hete vragen’. Laten we maar meteen onze vijf sterren aanbieding voor deze week kenbaar maken en u naar de boekhandel sturen voor ‘Honderd hete vragen’. In het voorjaar start het programma ‘Honderd hete vragen’ op Kanaal Twee waarin Anke Buckinckx de presentatie voor haar rekening neemt. Voor het zo ver is kan u nu al, met Valentijn, op temperatuur komen dankzij het prachtige 200 bladzijde boek ‘Honderd hete vragen’.

12:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: seks, orgasme, boek, honderd hete vragen, pikant |  Facebook | |  Print |

29/01/2008

LAURA LYNN: GOUDEN PLAAT EN SOLO IN ANTWERPEN

laura_bauer_goud

Schlagerkoningin Laura Lynn heeft al enkele tipjes opgelicht van haar muzikale toekomst. Aan de vooravond van haar drie doortochten in het Antwerps Sportpaleis als gast van Frans Bauer was de zangeres openhartig over haar toekomst. "Een paar maanden geleden heb ik mijn platenovereenkomst met Universal Music verlengd. Ik voel me daar goed en we gaan de komende maanden nog nieuwe muziek uitbrengen. Na het enorme succes van ‘Kom dans met mij’ komt er een vervolg op de samenwerking met Frans Bauer. Ja, we gaan een nieuwe single uitbrengen en wie weet wat nog allemaal", zegt Laura Lynn met pretlichtjes in haar ogen.

Drie dagen lang (vrijdag, zaterdag en zondag) zingt Laura Lynn in het Antwerps Sportpaleis tijdens ‘Frans Bauer Live’. "Ik vind het ongelofelijk tof dat Frans mij gevraagd heeft om samen ‘Kom dans met mij’ te zingen in z’n shows. Het is heel sterk dat hij zonder moeite bijna drie keer het Antwerps Sportpaleis uitverkoopt en laat daveren op z’n grondvesten. Voor mij zijn dat drie avonden na elkaar genieten, echtwaar" zegt Laura Lynn.

Voor de fans van de schlagerkoningin is er nog meer goed nieuws want zo pas heeft de zangeres haar ambitieuze plannen bekend gemaakt voor 2009. "Volgend jaar, vrijdag 30 januari 2009 sta ik in de Antwerpse Lotto Arena met wat een unieke show moet worden ... ‘Vegas’. Na ‘Laura Lynn Betoverd’ gaan we eerst dit jaar opnieuw live rondtrekken, die plannen maken we zeer binnenkort bekend. Maar in januari is het tijd voor een nieuw hoofdstuk: ‘Vegas’. Het zal absoluut een toffe show worden met een liveband, dansers, décor kortom alles erop en eraan. Vorig jaar zijn er 15.000 mensen komen kijken naar de ‘Betoverd’ tour, dat was voor mij en de mensen van Zuiderkroon Events hét signaal om op de ingeslagen weg verder te bouwen. Ik kijk er nu al naar uit", zegt Laura Lynn.

'Vegas' wordt een indrukwekkende show die start waar de Betoverd Show is gestopt. Laura Lynn zal schitteren als de Show Girl die ze is.

Het concert gaat op vrijdag 25 januari 2009 vanaf 19u in voorverkoop, de show start om 20u. Tickets zijn te koop vanaf vandaag via Zuiderkroon of telefonisch op het nummer 070 345 345.

Op de foto zie je Laura Lynn en Frans Bauer, samen met Europees bokskampioen Sugar Jackson na afloop van de ‘De Laatste Show’. Het duo werd K.O. geslagen door de populaire bokser en ze kregen op de koop toe nog elk een ‘gouden plaat’ voor de uitzonderlijke verkoop van meer dan 10.000 singles van ‘Kom dans met mij’. De single staat trouwens op # 12 in de Ultratop 50 deze week.

21:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: kom dans met mij, ultratop, betoverd show, zuiderkroon, frans bauer, laura lynn, vegas, sportpaleis |  Facebook | |  Print |

KATE RYAN NEEMT ‘L.I.L.Y.’ CLIP OP IN BERLIJN

Onlangs was de Kempense zangeres Kate Ryan op groot Europees avontuur. De zangeres bezocht vijf wereldsteden in amper 7 dagen tijd. De voorbije week heeft Kate Ryan heel weinig tijd gehad om haar was te doen want opnieuw zat de zangeres op het vliegtuig. "Klopt. Ik ben twee dagen naar Berlijn geweest waar we de clip hebben opgenomen voor mijn nieuwe single ‘L.I.L.Y’. Regisseur Peter Van Eyndt had een tof idee om mijn clip op te nemen in Berlijn omdat de stad een prachtig décor vormde voor het verhaal van ‘L.I.L.Y.’".

Met ‘L.I.L.Y.', de afkorting voor ‘Like I Love You’ stelt Kate Ryan voor België de tweede track voor van haar nieuwe cd die in het voorjaar zal verschijnen. "Goh, momenteel is het voor mij heel druk maar wel erg leuk. Ik ben volop bezig met het werken aan mijn 4de full-cd. Die zou normaal tegen het voorjaar moeten klaar zijn. Tussen het opnemen door ben ik ook nog bezig met promotie in het buitenland voor ‘Voyage Voyage’. De single gaat goed in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland dus we proberen nu zo veel mogelijk promotie te maken" zegt Kate Ryan.

Voor ‘Like I Love You’ heeft Kate Ryan een beroep gedaan op de Zweedse songwriters Niklas Bergwall, Jim Dyke, Niclas Kings en Jeanette Olson. "Ik vind het heel leuk om met hen te werken en om in Zweden op te nemen. Een aantal tracks op mijn nieuwe cd zijn al opgenomen in de Cosmos Studio in Stockholm" zegt Kate Ryan.

Vanaf 1 februari 2008 ligt ‘L.I.L.’ van Kate Ryan in de winkels. De bijhorende videoclip is over 10 dagen klaar en zal het gemis van Kate Ryan in ons land wat moeten goedmaken. Manager Tim Pijpen: "Op dit moment is het allemaal erg druk voor Kate en dus hebben we besloten om voor ‘L.I.L.Y.’ een sterke, internationale videoclip op te nemen. Kate gaat de komende weken vaak in het buitenland verblijven en om haar afwezigheid in ons land goed te maken is er een sterke videoclip".

Over enkele weken komt de 4de full-cd van Kate Ryan uit. Platenfirma Universal Music streeft naar een Europese release van het album.

17:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: kate ryan, universal music, full cd, muziek |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende