Showbizzkanaal : Archieven

31/12/2007

Bon Jovi *Bed of Roses*

 

23:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be | Tags: koningboudewijn stadion, bad of roses, brussel, bon jovi, live concert |  Facebook | |  Print |

André Hazes terug in de Amsterdamse Arena

andre hazes

André Hazes komt terug in de Amsterdam Arena. Eind mei volgend jaar worden er twee, en mogelijk zelfs drie, concerten gegeven in de Amsterdam Arena. De optredens zijn het gevolg van het uiterst succesvolle duetten-album ’Samen Met Dré’ dat vorige maand uitkwam. In zeven weken tijd zijn meer dan 140.000 exemplaren verkocht. Daarmee is het de best verkochte Nederlandse cd van 2007. Alle artiesten die meedoen aan het duettenalbum, van Karin Bloemen tot Gerard Joling, zijn gevraagd om in mei mee te doen aan de optredens in het Amsterdamse voetbalstadion. Hazes gaf in zijn leven precies één concert in de ArenA: op 21 juni 2003. Op 27 september 2004, kort na zijn overlijden, werd er in het stadion een massaal bezochte herdenkingsdienst gehouden. De voorlopige data van de Hazes-duettenconcerten zijn op 25, 26 en 27 mei, direct na de twee optredens van De Toppers. De organisatie en de platenmaatschappij van Hazes willen nog geen data bevestigen. Op 10 januari staat een persconferentie gepland. Pas dan wil men meer zeggen.

Bron: Telegraaf.nl

19:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: andre hazes, arena, amsterdam, samen met dre, muziek, concert andre hazes |  Facebook | |  Print |

Hitclub Best of 2007

hitbox bestof 2007

Net zoals elk jaar is er ook in 2007 weer van alles gebeurd op muzikaal vlak. 2007 is ongetwijfeld het jaar van de grote doorbraak te noemen. Verschillende artiesten wisten nationaal maar ook internationaal potten te breken en verbaasden dan ook iedereen daar uit het niets plots een nummer 1 hit te scoren. Al deze hits werden dan ook verzameld op de verzamel CD van het jaar: Hitclub Best of 2007.

Het perfecte voorbeeld hiervan is ongetwijfeld weggelegd voor de mannen uit Stabroek, beter bekend als de Fixkes. Vanuit het niets scoorden ze met "Kvraagetaan" een nummer 1 hit en verbraken hiermee ook het Ultratoprecord door deze positie 16 weken lang vast te houden. Internationaal was deze eer weggelegd voor Mika. De doorbraak kwam er met het nummer "Grace Kelly" maar met zijn opvolger "Relax Take It easy" wist hij wereldwijd ook de nummer 1 positie te bereiken. Hij stond maar liefst 7 weken op nummer 1 in Nederland en 2 weken in België.

Desondanks gingen de TMF Awards voor Best New Artist Nationaal en Internationaal naar 2 andere mensen. Naast de TMF Awards voor Best Artist Nationaal won hij ook nog de Radio 2 trofee voor de doorbraak, en dan hebben we het natuurlijk over Milow met "You Don’t Know". Internationaal was deze eer weggelegd voor een poprockband uit Duitsland die de naam draagt, Tokio Hotel. Ze wisten met "Monsoon" net niet de nummer 1 positie te bereiken maar wisten internationaal toch een doorbraak te forceren.

Buiten al deze talenten zijn er ook nog de talenten die dit jaar hebben meegedaan aan verschillende zangcompetities. Zo is er Steracteur Sterartiest, waarin BV’s omgeschoold worden tot volleerde zangers. Het ultieme voorbeeld hiervan is ongetwijfeld Stan van Samang die vorig jaar Steracteur Sterartiest won. Hij scoorde deze zomer een megahit met "Scars" en werd zot gedraaid op zowat alle radiozenders van het land. Naast deze wedstrijd hebben we natuurlijk ook nog Idool waar Dean zich kroonde tot absolute winnaar. Hij scoorde dit jaar een monterhit met "So Many Ways" en won onlangs ook nog Sterren op het ijs.

Marco Borsato nam dit jaar een snipperjaar waar Jeroen Van der Boom dan ook gebruik van maakte. Hij ontpopte zich met het nummer "Jij Bent Zo" tot Vlaams charmezanger en werd dan ook al vlug bestempeld als de nieuwe Marco Borsato. Naast al dit nieuw geweld vinden we op de CD ook tal van gevestigde waarden terug. Zo vinden we de zomerhit van 2007, "Gone To Stay" van Natalia. Maar ook gevestigde internationale artiesten krijgen een plaatsje op de verzamel CD. Zo vinden we ondermeer Kylie Minogue met "2 Hearts", "Give It To Me" van Nelly Furtado & Justin Timberlake en Christina Aguilera met "Candyman".

Natuurlijk kon ook de gebroeders Wauters niet ontbreken die dit jaar hun 20 jarig bestaan vieren. Naar aanleiding van die 20 jarig bestaan werd ook het beste Clouseau nummer aller tijden gekozen waar "Afscheid van een vriend" met een straat voorsprong uit de bus kwam. Naast dit feestgebeuren brachten de gebroeders Wauters ook nog nieuw werk op de markt. Zo brachten ze hun CD Vonken & Vuur en de hitsingle "De Tegenpartij" op de markt die we ook terugvinden op deze compilatie CD.

Het is niet al Clouseau dat sportpaleizen vult, dat bewezen Regi en Linda eerder dit jaar al. De meest gevraagde DJ/ producer van het land kon dan ook niet ontbreken en staat samen met Bart Peeters met het nummer "AAA Anthem" op deze CD. Ook de fel geplaagde popprinses Britney Spears kon niet mankeren op de CD. Ze was dit jaar meer dan anders voer voor de pers en was dan ook nauwelijks weg te denken uit de dagbladen. Haar media-aandacht lag dan ook aan het succes van haar single "Gimme More" die al rap de nummer 1 positie bereikte in de Billboard Top 100.

Kort samengevat vindt je op Hitclub Best of 2007 gewoon de beste en de hotste hits terug van 2007. Een CD die elke muziekkenner in zijn collectie moet hebben staan.

17:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: hitclub 2007, clouseau, muziek, marco borsato, stan van samang, natalia, radio 2, fixkes, vonken en vuur, mika, cd, tokio hotel |  Facebook | |  Print |

Veldrijden blijft bij VT4

vt4

SBS Belgium zal ook de volgende jaren zwaar investeren in het veldrijden. Het contract met de organisatoren van de Nissan Superprestige werd zopas met drie jaar verlengd. Ook in de veldritseizoenen 2008-2009, 2009-2010, 2011-2012 zal de kijker dus op VT4 kunnen afstemmen om de superprestigewedstrijden te volgen. Bovendien heeft VT4 ook nog een optie op een vierde jaar Superprestige waardoor VT4 hoogstwaarschijnlijk tot en met 2012 aanwezig zal blijven in het veldrijden. Dat is een bewuste keuze. Gedelegeerd bestuurder Ricus Jansegers: "De kijkcijfers van het veldrijden blijven stijgen. Gemiddeld haalden de voorbije 4 Superprestige wedstrijden bijna 400.000 kijkers. Tijdens sommige Superprestige veldritten worden zelfs pieken van bijna 600.000 kijkers gehaald. Bovendien blijkt ook niet langer enkel een ouder publiek geïnteresseerd in het veldrijden. Ook meer en meer 15-44 jarigen zien op zondagmiddag maar wat graag onze Vlaamse helden door het slijk ploeteren. VT4 haalde de voorbije wedstrijden een gemiddeld marktaandeel van 32 % op 15-44-jarigen. Voor een commerciële zender is dat goed nieuws, want dat is ook net de groep mensen waar de adverteerder graag op mikt. Ook vrouwen blijken trouwens meer en meer naar het veldrijden te kijken : 1/3 van de kijkers zijn vrouwen." Ook de organisatoren van de Superprestige zijn gelukkig met de contractverlenging die ze hebben afgesloten met VT4.

13:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: sbs, veldritten, veldrijden, sven nijs, vt4 |  Facebook | |  Print |

Frans Bauer op groot scherm in nieuwe Plopshow

plop_show2008

Kabouter Plop, al 10 jaar de bekendste kabouter van de Benelux, trekt vanaf 2 februari 2008 door Vlaanderen met een gloednieuwe theatershow ‘De Muziekkampioen’. De show zal halt houden in Antwerpen, Oostende en Hasselt! Goede vriend ‘Kabouter Amadeus’ vertolkt een belangrijke rol in deze show. Niemand minder dan Frans Bauer neemt de rol van Kabouter Amadeus op zich! Hij zal tijdens de show op groot scherm te zien zijn!

Frans Bauer was al eerder als Kabouter Amadeus te zien in bioscoopfilm ‘Plop en het Vioolavontuur’. De film die eind 2006 uitkwam lokte in Vlaanderen en Nederland samen 400.000 bioscoopbezoekers.

Het verhaal
Wie niet in kaboutertjes gelooft moet in het voorjaar zeker eens naar het Theater komen. Want dan komen de leukste kabouters uit het kabouterbos weer bij jullie op bezoek! Jullie moeten onze vrienden komen helpen, want er is een groot probleem. Kabouter Amadeus geeft een groot concert, maar slechts één van onze vrienden kan daar aan meedoen. Wordt het Klus, Kwebbel of Lui? Ze zullen allemaal hun best doen en hun muzikaalste beentje voor zetten in de Grote Muzikale Kabouter Test. Jullie mogen samen met Kabouter Plop de winnaar kiezen. Zet dus je mooiste kaboutermuts op en hou je goed vast aan je kabouterbretellen, want het belooft weer een heel spannend avontuur te worden!

Waar & wanneer:
Elisabethzaal Antwerpen: 2 tem 4 februari 2008
Kursaal Oostende: 6 februari 2008
Grenslandhallen Hasselt: 9 & 10 februari 2008

Tickets & info: 070/344.555 of www.studio100.be

  

30/12/2007

Benny Neyman: "Geef mij maar een spuitje"

benny neyman

Benny Neyman wil niet langer pijnlijke onderzoeken ondergaan om vast te stellen welke vorm van kanker hij heeft. "Dat heb ik mijn artsen al meegedeeld", zegt de 56-jarige zanger zaterdag in De Telegraaf. "Geen lijdensweg voor mij. Vrijdag had ik zoveel pijn dat ik dacht 'geef mij maar een spuitje."

Vorige week maakte Neyman bekend dat hij ziek is en genezing praktisch is uitgesloten. De Limburger liep al tien jaar rond klachten, die steeds werden toegeschreven aan alles van een reuma tot een burnout. Daardoor voelde hij zich heel lang een hypochonder.

Een aantal weken geleden stelden artsen dan toch vast dat Neyman kanker heeft en inmiddels heeft de zanger acht bestralingen gehad. Hoewel de pijn soms ondraaglijk is, voelt Neyman zich niet zielig. "Ik heb geen oorlog meegemaakt, heb een leuke adolescentie gehad en kan terugkijken op een mooie carrière." Ook noemt hij de 25 jaar dat hij samen is met zijn vriend Hans 'de mooiste tijd van mijn leven'.

Neyman is bekend van liedjes als 'Ik weet niet hoe', 'Vrijgezel' en 'Waarom fluister ik je naam nog'. De concerttournee die de Limburger in het voorjaar had gepland is vanwege zijn ziekte afgelast.

16:02 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Internationaal | Tags: benny neyman, waarom fluister ik je naam, muziek, kanker, vrijgezel |  Facebook | |  Print |

Fotospecial K3 en de Kattenprins online

k3 kattenprins

Zaterdag 15 december 2007 krioelde het van de K3-fans in de Metropolis te Antwerpen. De wereldpremière van de nieuwe K3-film gebeurde helemaal in Kattenprins-stijl.

Klik hier om deze special te bekijken.

28/12/2007

U2-With or Without you (rattle and hum)

 

17:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be | Tags: u2, bono, zanger, muziek, live, stadion, with or without you |  Facebook | |  Print |

Paris kan fluiten naar Hilton-erfenis

paris hiltonParis Hilton kan fluiten naar de erfenis van haar grootpapa Barron Hilton, de zoon van de stichter van de gelijknamige hotelketen, Conrad H. Hilton. Dat staat althans in de Boston Herald.

Barron Hilton maakte deze week bekend dat hij al zijn miljoenen in een stichting gaat stoppen die door droogte geplaagde dorpen in Afrika helpt: de reeds bestaande Conrad H. Hilton Foundation.

Jerry Oppenheimer, schrijver van 'House of Hilton: From Conrad to Paris: A Drama of Wealth, Power and Privilege' had de stap van Barron wel verwacht: "Hij is ernstig in verlegenheid gebracht door de manier waarop de naam Hilton door Paris wordt bezoedeld." Dit maakte gisteren het Laatste Nieuws bekend.

14:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: paris hilton, barron hilton, hollywood, hotel, afrika |  Facebook | |  Print |

Één zoekt nieuwe bedenkers

logo een

Eén brengt in het najaar van 2008 een nieuwe reeks van De bedenkers. De eerste reeks was de afgelopen maanden niet weg te branden uit de top van de kijkcijfers en liep ook om andere redenen in de kijker. De kwaliteit van de ideeën en de uiteindelijk gerealiseerde producten overtrof namelijk alle verwachtingen. Vooraf luidde het: ‘de winnaar krijgt 25.000 euro en zijn of haar product komt met zekerheid op de markt’. Maar die stelling bleek veel te bescheiden. Niemand had durven denken dat ‘de markt’ de ideeën van De bedenkers zo positief zou onthalen: maar liefst 11 ideeën van de 25 finalisten liggen nu al in de winkel.

De winnaar van De bedenkers werd Pierre Van den Broeck met de Sliplift, een toestel om je onderbroek aan te trekken. Pierre had het idee uitgewerkt voor zijn zus Lucie, die last heeft van haar rug en nog moeilijk aan haar voeten kan. De Sliplift is ondertussen opgenomen in een cataloog voor hulpstukken die wereldwijd verspreid wordt. De eerste 2500 Sliplifts rollen ondertussen van de band. Pierre is 74 en kan nu genieten van zijn 25.000 euro.  Met andere woorden: op creativiteit staat geen leeftijd.

En ook nu nog lopen er in Vlaanderen ongetwijfeld een heleboel mensen rond met ideeën die het dagelijkse leven aangenamer of gemakkelijker kunnen maken. Zij krijgen hun kans in de nieuwe reeks van De bedenkers.

Inschrijven kan tot 20 januari 2008 via de website www.een.be of 02/741.44.50

11:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: de bedenkers, vrt, een, tv, programma, televisie |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende