algemeen : Showbizzkanaal

30/01/2018

Erika Van Tielen wordt ambassadrice voor merk en multiplatform Nick Jr.

01.JPGErika Van Tielen wordt de Vlaamse ambassadrice van Nick Jr., het merk en multiplatform voor kinderen van 2 tot 6 jaar. “Ik heb thuis twee superfans van Nick Jr. rondlopen en kijk ook zelf graag mee op tablet of tv”, verklapt ze. Net zoals Erika vinden de meeste jonge ouders het belangrijk dat hun kinderen mee zijn met de laatste technologische ontwikkelingen (64%). Dat blijkt uit het internationale onderzoek ‘Little Big Kids: Pre Schoolers Ready for Life’, dat werd uitgevoerd in opdracht van Nick Jr.

Erika Van Tielen is er klaar voor! De mama van Finn (6) en Rowen (4) hoefde niet lang na te denken toen ze het ambassadeurschap van Nick Jr. kreeg aangeboden. “Thuis staat de televisie vaak afgestemd op PAW Patrol, Blaze en co”, vertelt ze. “Na school met Finn en Rowen naar PAW Patrol kijken, dat zijn heel fijne momentjes. Even samen op adem komen, om dan aan de rest van de avond te beginnen.”

Creatieve kameleon Erika – ze is actrice, presentatrice en (mama)blogster - is van plan om het ambassadeurschap van Nick Jr. op haar eigen manier in te vullen. “Er zit nog heel veel leuks aan te komen, met de fandagen in Plopsaland De Panne van 28 april tot en met 1 mei als hoogtepunt. Ook zal ik events van Nick Jr. hosten en hier en daar een stemmetje inspreken. Ik kijk er heel erg naar uit, en ik ben niet de enige thuis ... (lacht)”

Spelend leren met Nick Jr.

Een populair pre-school merk als Nick Jr. wil graag weten wat jonge ouders zoals Erika bezighoudt, om zo beter te kunnen inspelen op de behoeftes van peuters en kleuters. Nick Jr. liet daarom een internationaal onderzoek uitvoeren bij 6.500 moeders, vaders, grootouders en broers en zussen in 12 landen. Ouders bereiden hun kroost al op jonge leeftijd voor op de toekomst, zo blijkt uit de studie. Ze zetten technologie in als hulpmiddel om hun kinderen spelenderwijs te laten leren. Wereldwijd vindt 68% van de ouders het belangrijk dat hun peuter of kleuter bijleert door dingen zelf te doen.

Bijna de helft geeft aan dat hun kinderen televisie gebruiken om educatieve kennis op te doen. Maar voor een merk en multiplatform als Nick Jr. houdt het niet op bij televisie. “We bieden een vertrouwde omgeving waar kinderen via tv, apps én online op een speelse manier dingen kunnen oppikken”, zegt Victor Coolman, head of Kids & Family bij Viacom Benelux. “Waar ze ook zijn, onze kids worden door de verhalen en karakters gemotiveerd om slimmer te spelen.”

Nieuwe media zijn dus geen boosdoener, zoals televisie dat ooit wel was in de ogen van de goegemeente. “Vandaag is het voor ouders juist een ‘must’ om hun kinderen in contact te brengen met technologie”, aldus Victor Coolman. “Een meerderheid (61%) meent dat moderne devices kleine kinderen slimmer kunnen maken, op voorwaarde dat de inhoud die ze bekijken verantwoord is.” Door de tactische inzet van technologie hebben peuters van nu een groot probleemoplossend vermogen en zijn ze al op jonge leeftijd interactief.

Betrouwbare babysit

Ook Erika Van Tielen heeft met Finn en Rowen twee interactieve rakkers in huis. “Naast tv hebben we ook nog een tablet en andere snufjes. Er is zoveel om te zien en te swipen! Net zoals de meeste ouders uit het onderzoek (79%), stel ik een tijdslimiet in op het schermgebruik van mijn kinderen. Het mag af en toe, maar ik let er wel op dat het niet te veel is. Op de iPad scrollen en in bomen klimmen, het is allebei belangrijk.”

Op haar ‘mamablog’ (erikavantielen.be) vertelt Erika over het leven zoals het is met twee jonge kinderen. Eerlijk en openhartig, want de roze wolk van het moederschap kleurt ook weleens grijs. “Ik ga er niet flauw over doen: af en toe neemt Nick Jr. even de rol van babysit op zich”, lacht ze. “Dat is niet alleen handig, ik vind het ook belangrijk dat ze naar veilige en leuke programma’s kijken. Ik kan met een gerust hart Nick Jr. inschakelen, en voor de rest zorg ik ervoor dat ze genoeg buiten spelen!”

“Wij zijn ons ervan bewust dat ouders zich ongerust maken over wat hun kinderen allemaal te zien krijgen”, zegt Victor Coolman. “Wanneer peuters naar Nick Jr. kijken, weten hun ouders zeker dat ze in een veilige omgeving volop kunnen fantaseren, ontdekken en spelenderwijs leren. Samen met Erika, een sprankelende mama die een ideale match vormt met Nick Jr., zullen we ouders hiervan blijven overtuigen.”

21:08 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: erika van tielen, nick jr |  Facebook | |  Print |

26/01/2018

Koen Clement nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Studio 100

koen_clement.JPGHans Bourlon van Studio 100: “Koen Clement is de ideale keuze voor ons. Ik ken hem als een minzaam man met een luisterend oor, diplomatisch en met een bijzondere strategische visie op het medialandschap. Bovendien brengt hij een karrenvracht aan operationele media ervaring in Vlaanderen en Nederland mee. Koen Clement neemt de plaats in van Steve Van den Kerkhof, die jarenlang het voorzitterschap van onze Raad van Bestuur heeft vervuld. Koen Clement is en blijft directeur van Europalia en wordt dus een onafhankelijk voorzitter. Dit is belangrijk voor ons vanuit corporate governance standpunt. We willen graag Steve Van den Kerkhof hartelijk danken, hij heeft het voorzitterschap jarenlang met verve vervuld. Steve blijft bestuurder binnen de Raad van Bestuur van Studio 100.”

Koen Clement: "Vanuit de Raad van Bestuur betrokken te zijn bij het fantastische verhaal dat Studio 100 bij ons en intussen wereldwijd schrijft, beschouw ik als een voorrecht en een bijzondere uitdaging."

Koen Clement (°1964 in Ukkel) studeerde Financial Management (Insead Paris, 1998), MBA (Universiteit Gent, 1990-1993, Vlerick), Marketing Management (EHSAL, 1987-1988), European Studies (Bonn, 1986-1987), Romaanse Filologie (KU Leuven, 1982-1986).

Hij is vandaag directeur van het kunstenfestival Europalia (januari 2017 – heden). Voordien was hij van CEO van WPG Uitgevers (april 2008 – december 2016), zetelde hij in het directiecomité van De Persgroep Publishing (2006 – 2008), was hij algemeen directeur van Magnet Magazines (2000- 2006), algemeen directeur van De Morgen (1994 – 2000), marketing directeur van De Morgen (1993-1994), marketing manager bij De Persgroep (1990-1993) en Junior product Manager bij Het Laatste Nieuws (1988-1990).

21:33 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: koen clement, studio 100 |  Facebook | |  Print |

10/01/2018

Pieter Swaelens wordt de nieuwe algemeen directeur van BEA

sabam.pngDe Raad van Bestuur van BEA, de koepelfederatie die de muziekproducenten, distributeurs van film en home entertainment en uitgevers van videogames vertegenwoordigt, heeft Pieter Swaelens aangesteld als algemeen directeur. Hij volgt Olivier Maeterlinck op, die de afdeling corporate communications & marketing gaat leiden van SABAM, de Belgische vennootschap die de rechten van auteurs, componisten en uitgevers beheert.

Pieter Swaelens was jarenlang actief in de videosector, maar ook de gamessector onder meer als  managing director Benelux bij Sony Pictures Home Entertainment. Hij zetelde ook enkele jaren als voorzitter van Bea Video en stichtend lid van BEA.  Als algemeen directeur wordt Pieter Swaelens verantwoordelijk voor de algemene leiding van BEA en zal rechtstreeks rapporteren aan het bestuur, bestaande uit vertegenwoordigers van Bea Music (muziekproducenten), Bea Video (distributeurs van video), Bea Interactive (uitgevers van games) en VFDB (filmdistributeurs).

Patrick Guns, voorzitter van Bea Music, en Henk Hoogendoorn, voorzitter van Bea Interactive, namens BEA : “we zijn verheugd dat iemand met de ervaring van Pieter Swaelens de fakkel overneemt van Olivier Maeterlinck, die bijna 10 jaar BEA met hart en ziel heeft geleid. Met de aanwerving van Pieter Swaelens is de belangenbehartiging van de entertainmentindustrie in België in goede handen en blijft BEA het aanspreekpunt voor de sector, media en politiek.”

20:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: pieter swaelens, bea |  Facebook | |  Print |

18/12/2017

De winnaars van de vijfde editie van de Sabam Awards

Vanavond werden in de Brusselse KVS voor de vijfde keer de Sabam Awards uitgereikt. Sabam zet hiermee haar leden in de verschillende disciplines - muziek, audiovisueel werk, theater & dans, visuele kunsten en literatuur - in de schijnwerpers.

Aan elke award is een geldprijs van € 2.000 verbonden. De Sabam Awards vinden afwisselend plaats in de beide gemeenschappen. Friedl’ Lesage leidde de show in goede banen.
Na lange beraadslagingen kozen de verschillende externe jury’s volgende winnaars:

MUZIEK
Pop/Rock: Millionaire – Sciencing
Alternatief: TaxiWars - Fever
Hedendaags klassiek: Robert Groslot – 1ste Piano Concerto
Nederlandstalig: Het Zesde Metaal – Calais
Electronic: Soulwax - FROM DEEWEE
Airplay (voor het meest gedraaide nummer op Vlaamse radio’s): Lost Frequencies – Reality
- uitgever: Tous Ensemble Publishing- Strengholt Music Publishing Belgium
- auteurs: Felix De Laet, Janieck Devy en Radboud Miedema.
Export (voor het nummer dat het meeste auteursrechten uit het buitenland ontving): Lost Frequencies - Reality

AUDIOVISUEEL WERK
Fictiefilm: Home - Fien Troch
Fictiereeks: Bevergem - Bart Vanneste, Wannes Cappelle, Gilles Coulier, Dries Heyneman en Joost Laperre
Documentaire: Een kwestie van geluk - Kat Steppe, Jan Van der Weken, Jan Daneels, Stev Van Thielen, Rene Vermeulen, Alexandra Lens, Tom Lenaerts en Kato Maes

LITERATUUR
Roman: Joost Vandecasteele - Jungle
Jeugdliteratuur: Michael De Cock - Rosie en Moussa voor altijd (illustraties: Judith Vanistendael)

THEATER & DANS
Theater: Stefan Lernous - BUKO
Jeugdtheater: Lies Pauwels - Het Hamiltoncomplex

VISUELE KUNSTEN
Sofie Muller

Verder kreeg Brihang een eervolle vermelding in de categorie ‘Nederlandstalig’, net als ‘Generatie B’ van Joost Vandecasteele en Pieter Van Hees in de categorie ‘fictiereeks’ en ‘Bobbejaan’ van Benny Vandendriessche en Tom Schoepen in de categorie ‘documentaire’.

Naast een optreden van jong raptalent Brihang, bracht Jasper Steverlinck het nummer ‘That’s Not How Dreams Are Made’. Pianiste Eliane Rodrigues speelde een compositie van Robert Groslot en Joost Vandecasteele las met verve een fragment uit ‘Jungle’, zijn bekroonde roman.

22:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: sabam awards, sabam awards 2017 |  Facebook | |  Print |

Achtergelaten kledij in Versuz geschonken aan vzw Solidarité Grand Froids

Op 15 januari 2015 schonk de Hasseltse discotheek Versuz een eerste keer alle, door hun klanten in de discotheek vergeten kledij, aan de Brusselse vzw Samusocial. Het betrof toen 426 jassen, 87 truien en hemden, 15 sjaals en tientallen paraplu’s. Op 20 januari van dit jaar herhaalden ze de actie en schonken ze alles weg aan de vzw Solidarité Grand Froids. Opnieuw betrof het ruim 500 stuks, goed voor 3 paletten aan vergeten kledij in perfecte staat. Vandaag, amper een jaar na de laatste donatie, beschikt de club opnieuw over massa’s vergeten jassen, truien, sjaals of ander kledingstukken die de eigenaars nooit zijn komen ophalen. Nu de winter in alle hevigheid is losgebarsten zal Versuz deze opnieuw overhandigen de vzw Solidarité Grand Froids. Zij verdelen deze kledij op hun beurt het hele jaar door aan de personen die er het meeste nood aan hebben, waaronder steeds meer jongeren en families.

20:51 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: versuz hasselt, vzw solidarité grand froids |  Facebook | |  Print |

16/12/2017

Tabula rasa veilt Vronsky-jasje voor De Warmste Week

jasje.JPGTer gelegenheid van De Warmste Week kan je online bieden op enkele exclusieve collector’s items van de één-reeks Tabula rasa. Zo biedt Vronsky in eigen persoon via bovenstaand filmpje zijn lederen jasje aan, en de opbrengst hiervan gaat naar Help Brandwonden Kids vzw. Ook de gebroken 'gipsen hoofden' van Veerle Baetens worden geveild. Deze opbrengst wordt aan de Alzheimer Liga Vlaanderen geschonken. Voor deze twee doelen worden ook nog andere kostuums en rekwisieten van de reeks geveild. Voor de echte fans: sinds vandaag kan je ook bieden op een gesigneerde versie van het scenario !

Het productiehuis Caviar is erg blij om op deze manier haar steentje te kunnen bijdragen aan De Warmste Week. Ze hoopt uiteraard op enkele gulle gevers. De laatste aflevering van deze spannende psychologische thriller-reeks werd zondag 6 december uitgezonden en was uitermate populair. Zo keken maar liefst gemiddeld 1.207.352 kijkers naar de zondagavond reeks met Veerle Baetens in de hoofdrol en geschreven door Malin-Sarah Gozin, Veerle Baetens en Christophe Dirickx.

Alzheimer Liga Vlaanderen vzw is een patiënten- en vrijwilligersorganisatie van, voor en door familieleden en mantelzorgers van personen met (jong)dementie. De Liga is hét aanspreekpunt voor personen met dementie, hun mantelzorgers, andere naasten en familiegroepen.

De vzw Help Brandwonden Kids ondersteunt kinderen met brandwoorden op verschillende manieren. Een greep uit hun realisatie : kostendekking, psychologische begeleiding, preventie en het vergoeden van drukpakken, haartransplantaties en UV - werende kledij.

Synopsis
Mie D’Haeze, een jonge vrouw die kampt met geheugenverlies, de enige sleutel in de mysterieuze verdwijningszaak van Thomas De Geest. Om De Geest terug te vinden, moet Mie haar weg zoeken in het raadselachtige doolhof van haar hoofd, en de puzzelstukken proberen te leggen van wat er precies gebeurd is. Hoe meer Mie zich herinnert, hoe meer ze iedereen rondom zich begint te wantrouwen… maar vooral zichzelf. Zijn de herinneringen echt of is het haar verbeelding die de gaten in haar geheugen probeert te vullen?

23:19 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen, Televisie | Tags: tabula rasa, vronsky-jasje, de warmste week |  Facebook | |  Print |

Pamela Anderson schrijft brief aan Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts

pamela_anderson.JPGDe Amerikaanse celebrity en actrice Pamela Anderson maakt in een brief aan Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts haar grote bezorgdheid kenbaar over het feit dat deze laatste nog altijd geen concreet voorstel heeft gedaan voor een verbod op de kweek van pelsdieren voor bontproductie in Vlaanderen. De minister kondigde meermaals aan - recent nog begin december in de commissie Dierenwelzijn van het Vlaams Parlement - dat hij dat nog voor het jaareinde zou doen. “Ik was nochtans zeer opgetogen dat mijn vrienden van PETA en GAIA mij lieten weten dat u een lans brak voor een verbod op de pelsdierhouderij in Vlaanderen,” schrijft de actrice. Over een kleine veertien dagen is het jaar ten einde en “nog steeds geen wet die deze wrede industrie verbiedt”, voegt ze eraan toe. "Elke dag dat een dergelijke wetgeving wordt uitgesteld, is een dag vol ellende voor meer dan 200.000 nertsen in de Vlaamse kwekerijen, waar ze in gevangenschap, dicht opeengepakt in een kleine kooi, na een leven vol leed en frustratie gedood worden voor een modegril die niemand nodig heeft, en steeds minder mensen willen." 

“Kom alstublieft uw engagement voor een wettelijk verbod na en stel niet langer uit,” drukt Pamela Anderson Ben Weyts op het hart. “Zo sluit u zich aan bij o.a. Oostenrijk, Kroatië, Nederland, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en dichter bij huis, het Brussels Gewest en Wallonië, die reeds erkenden dat die barbaarse wreedheid onaanvaardbaar is in een beschaafd land.”

“Ik kijk uit naar uw antwoord,” besluit Pamela Anderson, die de minister vraagt zijn antwoord te mailen, weliswaar niet rechtstreeks naar haar: “U kunt me bereiken door te mailen naar GAIA-directeur Ann De Greef”, besluit ze haar brief. 

Klare wijn

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch dringt er net als Pamela Anderson bij de minister op aan om zijn verbintenis na te komen: “Minister Weyts moet nu klare wijn schenken en hoogst dringend opleveren. Er is nu echt haast bij. Nertsenhouders voelen de bui hangen en willen snel nog uitbreiden. Vier kwekers kregen na een aanslepende juridische procedure uiteindelijk groen licht en mogen uitbreiden, ondanks dat minister Joke Schauvliege (CD&V) telkens weigerde. Maar De Raad van State verwierp het verwijzen naar een beleidsintentie (in dit geval een wettelijk verbod aankondigen) waarop de minister van Landbouw en Omgeving zich beriep, als weigeringsgrond. Enkel een klaar en duidelijk wettelijk verbod kan die tendens stoppen. Zo weten nertsenfokkers waar ze aan toe zijn en krijgen ze rechtszekerheid. Meer dan 200.000 nertsen, die in Vlaanderen na een kort, ellendig leven, vergast worden voor bont, hopen op een eindejaarsgeschenk.”

Bijkomende informatie:

85 % van de Vlamingen schaart zich achter een verbod op pelsdierkwekerijen, blijkt uit diverse opiniepeilingen, de meest recente uitgevoerd door IPSOS in 2015.

De overgrote meerderheid van de Vlamingen kant zich tegen het doden van pelsdieren om van hun vacht bontjassen of accessoires in bont te maken.

Vlaanderen is de enige regio in België, waar nog pelsdieren mogen gehouden worden voor hun vacht (nog 17 kwekerijen actief). In Wallonië is het verbod van kracht sinds 2015 en in het Brussels Gewest sinds april 2017. Wallonië besloot tot een verbod nadat er aanvragen voor nertsenkwekerijen waren ingediend. 
Nederland, derde wereldproducent met jaarlijks 6 miljoen nertsenvachten afkomstig van 165 bedrijven (10 x meer dan Vlaanderen) kreeg onlangs van het Hof van Justitie van de EU groen licht voor een nertsenhouderijverbod (bij onze Noorderburen moet de laatste pelsdierkwekerij in 2024 de activiteiten stoppen). 
Het houden van pelsdieren voor bont is wettelijk verboden in het VK, Oostenrijk, Nederland, Kroatië, Bosnië (van kracht in 2018), Zwitserland, Wallonië en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

23:09 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: pamela anderson, ben weyts |  Facebook | |  Print |

01/12/2017

Studio 100 neemt Emmy Awards winnaar Little Airplane Productions over

studio100.jpgStudio 100 heeft het New Yorkse bedrijf Little Airplane Productions overgenomen. Animatiebedrijf Little Airplane Productions werd in 1999 opgericht door Josh Selig en won al heel wat internationale topprijzen, waaronder 21 Emmy Awards.

Little Airplane is bekend van de series The Small Potatoes, Super Wings, Wonder Pets, P. King Duckling en vele andere. Stuk voor stuk originele producties gemaakt vanaf een wit blad, voor zenders wereldwijd. Little Airplane heeft ook heel wat internationale coproducties op zijn palmares. Het bedrijf werkt nauw samen met de grote Amerikaanse zenders zoals Disney, Nickelodeon, Universal, Amazon en Netflix. Binnen Europa hebben ze sterke banden met KIKA, Cbeebees, BBC en Canal+. Wat Little Airplane bovendien uniek maakt, is dat ze vanuit China voor China content ontwikkelen, die ook buiten China verkocht wordt. Een voorbeeld daarvan is Super Wings.

Studio 100 zet met deze Amerikaanse acquisitie een belangrijke stap in de verdere internationale expansie van de groep.

Hans Bourlon en Gert Verhulst, oprichters en CEO ‘s van Studio 100, zijn erg opgetogen over deze overname. Hans Bourlon: “Ik heb al jaren veel bewondering voor het werk van Little Airplane. Het bedrijf is uniek. Het heeft een verbazingwekkende creatieve kracht en heeft de meest fantastische series en liedjes geproduceerd. Mijn absolute favoriet is ‘The Potato Train’ van ‘The Small Potatoes’.”

https://www.youtube.com/watch?v=aXKkzzZUGpw

Josh Selig, oprichter en president van Little Airplane Productions: “Ik ben enorm tevreden dat Little Airplane de krachten bundelt met onze vrienden bij Studio 100 en hun geweldig bedrijf. Er is een grote synergie tussen onze bedrijven en teams, en we kijken uit naar de mooie nieuwe content die we samen gaan maken voor kinderen wereldwijd.”

Josh Selig gaat nauw samenwerken met oprichter en CEO van Studio 100, Hans Bourlon en met Hans Ulrich Stoef, CEO van Studio 100 Media. Little Airplane Productions blijft zich concentreren op het ontwikkelen en realiseren van nieuwe projecten, in nauwe samenwerking met Studio 100’s animatiestudio ‘s: Studio 100 Animation in Parijs en Flying Bark Productions in Sydney. Studio 100 Media (München) zorgt voor de internationale verkoop van content en de exploitatie van licenties en merchandising, en voor de wereldwijde distributie van nieuwe merken en producties.

Hans Ulrich Stoef, CEO van Studio 100 Media en m4e: “We werken al jaren succesvol samen met Josh en zijn team. We zijn dan ook zeer enthousiast dat we nu de opportuniteit hebben om onze krachten op een veel breder niveau te bundelen. Nadat m4e en ik ons begin dit jaar bij Studio 100 gevoegd hebben, was de logische volgende stap in de internationale expansie om in een partnerschap met Little Airplane Group te stappen. We zijn onder de indruk van de verwezenlijkingen van Little Airplane Group en hun sterke expertise in het kinder- en familie-entertainment. We kijken er enorm naar uit om samen wereldklasse te creëren. ”

Info: http://web.littleairplane.com/

 

06:09 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: studio 100, emmy awards, little airplane productions |  Facebook | |  Print |

11/11/2017

Studio 100 stapt in start-up Trooper

studio100.JPGGeld inzamelen voor je vereniging of goede doel zonder dat het je moeite of één eurocent extra kost. Dat is het uitgangspunt van Trooper: via dit digitaal platform zamel je geld in voor jouw vereniging door online te shoppen.

Studio 100 investeert in Trooper, omdat het gelooft in het belang van verenigingen.

Hans Bourlon van Studio 100 : “Er zijn 100.000 verenigingen in Vlaanderen: zij zijn de maïzena, ze zorgen voor verbinding. Ze vormen onze kinderen, geven iedereen de kans om zich te ontwikkelen. Maar ze staan ook onder druk: minder subsidies en minder vrijwilligers. Ik heb zelf heel veel geleerd bij de scouts. En er ook enorm van genoten. Bij Studio 100 worden we geregeld benaderd door start-ups. Door in zee te gaan met Trooper, kunnen we al ondernemend een goed doel steunen.”

Vanaf nu kunnen trouwe supporters, leden van verenigingen, kortom iedereen, heel eenvoudig extra geld inzamelen door online te shoppen via www.trooper.be . Elke vereniging krijgt een eigen Trooperpagina met links naar bekende webshops (JBC, Torfs, Coolblue, Booking.com, Cheaptickets, Apotheek Online...) Al wie eerst via die Trooperlinks naar zijn/haar favoriete webshop surft, verdient gemiddeld 5% per aankoop voor zijn/haar vereniging, zonder zelf één euro extra te betalen.

Nu al wordt dagelijks voor duizenden euro ‘s geshopt (“getroopt”) via Trooper, ten voordele van meer dan 250 verenigingen, en dit groeit snel! Alles met één doel: verenigingen ondersteunen om hun dromen en plannen te realiseren.

Trooper werd opgericht door Elisabet Lamote, Klaas Olbrechts en Jan Dejonghe. Na een lokale testfase, is Trooper sinds 6 september klaar voor het grote publiek.

Elisabet Lamote : “Dankzij de investering van Studio 100 kan Trooper sneller doorgroeien en meer verenigingen ondersteunen. Nu is alles geautomatiseerd en kunnen we een nieuwe vereniging meteen ‘online’ zetten. Juist op tijd voor de belangrijke eindejaarsperiode!”

Verenigingen die via Trooper geld willen inzamelen, kunnen zich eenvoudig registeren op www.trooper.be

21:11 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: studio 100, start-up trooper |  Facebook | |  Print |

25/10/2017

Roger van Damme is beste patissier ter wereld

Roger van Damme, patissier, Roger van Damme werd net in Warschau op The Best Chef Awards 2017, uitgeroepen tot Best Pastry Chef van de wereld. The Best Chef Awards geeft een selectie van de top 300 chefs in de wereld. In de lijst staan zeer grote internationale namen. Roger van Damme behaalde met Het Gebaar maar liefst de 68ste plaats in deze lijst. Naast de top 300 Chefs kent de gerenommeerde Best Chef Awards ook prijzen toe aan chefs in verschillende categorieën waaronder vrouwelijke chef, reizende ster en patisserie. In deze laatste categorie behaalt Roger van Damme, maar liefst de eerste plaats en kan zich dan ook de beste patissier ter wereld noemen.

Roger van Damme: “Na 25 jaar een prijs krijgen van dit wereldniveau, vind ik zeer uniek. Dit is een ongelofelijk mooie bekroning van mijn carrière. De chefs waar ik tussen sta in de lijst zijn een voor een zeer grote namen. Gerenommeerde patissiers en chefs van over heel de wereld. Ik voel me dan ook zeer vereerd om ertussen te mogen staan. Het is een bekroning voor het harde werk van heel ons team. Ik probeer van mijn desserts steeds kunstwerken te maken en vind het ook belangrijk dat er een concept achter zit. Om die reden werk ik ook graag samen met kunstenaars en architecten zodat ik mijn creaties naar een nog hoger niveau kan tillen.”

Andere Belgen in de lijst van de top 300 Chefs: Lionel Rigolet van Comme Chez Soi, Emmanuel Stroobant, chef in Relais & Châteaux in Singapore, Peter Goossens van Hof van Cleve, Christophe Hardiquest van Bon-Bon, Sang Hoon Degeimbre van l’Air du Temps, Gert De Mangeleer van Hertog Jan, Damien Bouchery van Bouchéry. Ook Nederlanders Syrco Bakker van Pure C en Nick Bril van The Jane stonden in de lijst en Nick Bril behaalde met The Jane maar liefst de vijfde plaats in de top 300 Chefs.

20:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: roger van damme, patissier |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende