algemeen : Showbizzkanaal

05/03/2018

Mark Vanlombeek is overleden

mark_van_lombeek.JPGMark Vanlombeek (67), die jarenlang VRT-wielercommentator was en woordvoerder bij VTM, is gestorven aan de gevolgen van kanker.

Mark Vanlombeek begon al in 1969 aan zijn loopbaan in de media, bij de omroep Brabant, de regionale omroep van de VRT. Zijn grote doorbraak kwam er in 1975 toen hij wielercommentator werd bij de BRTN en samen met Mark Uytterhoeven de grote wielerwedstrijden versloeg.

Op het einde van zijn carrière maakte hij nog de overstap naar de VTM. Van 1990 tot 2000 was hij daar de perswoordvoerder.

Na zijn professionele carrière bleef Mark Vanlombeek geregeld in de media. Zo was er eerst zijn theatershow “Van onze reporter ter plaatse”, waarin Vanlombeek met anekdotes terugblikt op zijn rijke carrière.

Vanlombeek werd ook het gezicht van de strijd tegen diabetes, een ziekte waaraan hijzelf leed. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen werd Mark Vanlombeek in Zaventem verkozen als CD&V-raadslid.

15:51 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen, Televisie | Tags: mark vanlombeek, vtm, sport |  Facebook | |  Print |

24/02/2018

1 miljoen keer ‘De Romeo’s Frikandel XXL' over de toonbank in de Belgische frituren

de_romeos.JPGOp vrijdagochtend, 23 februari 2018 kregen De Romeo’s in de Antwerpse haven, in de iconische frituur The Club, een bijzondere award van snackproducent Vanreusel, voor de verkoop van meer dan 1 miljoen stuks van ‘De Romeo’s Frikandel XXL het voorbije jaar’. Ook het komende jaar promoten Vanreusel en De Romeo’s hun frikandel, maar dit keer doen ze dat in samenwerking met Make-A-Wish®. De organisatie zet zich al jaren in voor zieke kindjes en probeert zoveel mogelijk hun dromen waar te maken. “We gaan voor meer dan 400 km aan Frikandel XXL. In lengte is dat een afstand vanuit Hamont naar Parijs, Hamburg of Londen. De actie start begin maart in alle frituren en loopt gedurende één jaar. We verrekenen elke centimer van elke verkochte ‘Romeo’s Frikandel XXL’ en geven daar een bedrag voor aan Make-A-Wish. Het komende jaar leveren De Romeo’s nog een extra inspanning, want de band viert zijn 15-jarig bestaan”, zegt Maurice de Kroon, marketingmanger bij Vanreusel.

De Romeo’s zijn nog steeds één van de meeste succesvolle bands in Vlaanderen. Dat succes vertaalt zich niet alleen in de optredens en de platenverkoop, ook in de Belgische frituren zijn De Romeo’s een hit, dankzij de 35 centimeter lange, licht gekruide ‘Romeo’s Frikandel XXL’. “Het is werkelijk ongelofelijk dat er op één jaar tijd meer dan 1 miljoen worsten verkocht zijn. Ik moet zeggen, de mensen blijven hem lekker vinden, want wij krijgen wekelijks nog berichten via onze sociale media van mensen die een foto sturen met onze worst. We hoopten dat hij zou aanslaan. De uitlevering was met 300.000 stuks bijzonder. Eind juni kregen we van Vanreusel een award voor 500.000 verkochte frikandellen. Vandaag zitten we over het miljoen”, zegt Chris Van Tongelen, én het houdt niet op, want ook het komende jaar zetten De Romeo’s en Vanreusel hun samenwerking verder. “Wie vanaf maart een ‘Romeo’s Frikandel XXL’ koopt, steunt Make-A-Wish®. Elke centimeter verkochte frikandellen brengen we in kaart en verrekenen we met een donatie aan deze verening. “Make-A-Wishis vaak een groot lichtpunt voor zieke kindjes. Wij hebben alledrie kinderen en we kunnen ons niet voorstellen dat ze morgen te maken zouden hebben met een levensbedreigende ziekte. Op zo’n moment ben je blij dat Make-A-Wish de dromen van je kinderen waarmaakt. Hun pijn wordt daardoor verlicht en daar werken wij met De Romeo’s én Vanreusel graag aan mee. Ik zou iedereen willen aansporen om zoveel mogelijk ‘De Romeo’s Frikandel XXL’ te bestellen in de frituur, of waar je hem kan consumeren, want hoe meer je hem eet, hoe meer kinderen er blij gemaakt kunnen worden door Make-A-Wish”, zegt Gunther Levi.

‘De Romeo’s Frikandel XXL’ is een product van Vanreusel en wordt verspreid over duizenden frituren in gans België. Wie van 1 maart 2018 tot 1 maart 2019 een frikandel koopt, steunt Make-A-Wish® . Meer info over de actie vind je op de website, www.deromeos.be

12:44 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: de romeo’s frikandel xxl, de romeo's |  Facebook | |  Print |

30/01/2018

Erika Van Tielen wordt ambassadrice voor merk en multiplatform Nick Jr.

01.JPGErika Van Tielen wordt de Vlaamse ambassadrice van Nick Jr., het merk en multiplatform voor kinderen van 2 tot 6 jaar. “Ik heb thuis twee superfans van Nick Jr. rondlopen en kijk ook zelf graag mee op tablet of tv”, verklapt ze. Net zoals Erika vinden de meeste jonge ouders het belangrijk dat hun kinderen mee zijn met de laatste technologische ontwikkelingen (64%). Dat blijkt uit het internationale onderzoek ‘Little Big Kids: Pre Schoolers Ready for Life’, dat werd uitgevoerd in opdracht van Nick Jr.

Erika Van Tielen is er klaar voor! De mama van Finn (6) en Rowen (4) hoefde niet lang na te denken toen ze het ambassadeurschap van Nick Jr. kreeg aangeboden. “Thuis staat de televisie vaak afgestemd op PAW Patrol, Blaze en co”, vertelt ze. “Na school met Finn en Rowen naar PAW Patrol kijken, dat zijn heel fijne momentjes. Even samen op adem komen, om dan aan de rest van de avond te beginnen.”

Creatieve kameleon Erika – ze is actrice, presentatrice en (mama)blogster - is van plan om het ambassadeurschap van Nick Jr. op haar eigen manier in te vullen. “Er zit nog heel veel leuks aan te komen, met de fandagen in Plopsaland De Panne van 28 april tot en met 1 mei als hoogtepunt. Ook zal ik events van Nick Jr. hosten en hier en daar een stemmetje inspreken. Ik kijk er heel erg naar uit, en ik ben niet de enige thuis ... (lacht)”

Spelend leren met Nick Jr.

Een populair pre-school merk als Nick Jr. wil graag weten wat jonge ouders zoals Erika bezighoudt, om zo beter te kunnen inspelen op de behoeftes van peuters en kleuters. Nick Jr. liet daarom een internationaal onderzoek uitvoeren bij 6.500 moeders, vaders, grootouders en broers en zussen in 12 landen. Ouders bereiden hun kroost al op jonge leeftijd voor op de toekomst, zo blijkt uit de studie. Ze zetten technologie in als hulpmiddel om hun kinderen spelenderwijs te laten leren. Wereldwijd vindt 68% van de ouders het belangrijk dat hun peuter of kleuter bijleert door dingen zelf te doen.

Bijna de helft geeft aan dat hun kinderen televisie gebruiken om educatieve kennis op te doen. Maar voor een merk en multiplatform als Nick Jr. houdt het niet op bij televisie. “We bieden een vertrouwde omgeving waar kinderen via tv, apps én online op een speelse manier dingen kunnen oppikken”, zegt Victor Coolman, head of Kids & Family bij Viacom Benelux. “Waar ze ook zijn, onze kids worden door de verhalen en karakters gemotiveerd om slimmer te spelen.”

Nieuwe media zijn dus geen boosdoener, zoals televisie dat ooit wel was in de ogen van de goegemeente. “Vandaag is het voor ouders juist een ‘must’ om hun kinderen in contact te brengen met technologie”, aldus Victor Coolman. “Een meerderheid (61%) meent dat moderne devices kleine kinderen slimmer kunnen maken, op voorwaarde dat de inhoud die ze bekijken verantwoord is.” Door de tactische inzet van technologie hebben peuters van nu een groot probleemoplossend vermogen en zijn ze al op jonge leeftijd interactief.

Betrouwbare babysit

Ook Erika Van Tielen heeft met Finn en Rowen twee interactieve rakkers in huis. “Naast tv hebben we ook nog een tablet en andere snufjes. Er is zoveel om te zien en te swipen! Net zoals de meeste ouders uit het onderzoek (79%), stel ik een tijdslimiet in op het schermgebruik van mijn kinderen. Het mag af en toe, maar ik let er wel op dat het niet te veel is. Op de iPad scrollen en in bomen klimmen, het is allebei belangrijk.”

Op haar ‘mamablog’ (erikavantielen.be) vertelt Erika over het leven zoals het is met twee jonge kinderen. Eerlijk en openhartig, want de roze wolk van het moederschap kleurt ook weleens grijs. “Ik ga er niet flauw over doen: af en toe neemt Nick Jr. even de rol van babysit op zich”, lacht ze. “Dat is niet alleen handig, ik vind het ook belangrijk dat ze naar veilige en leuke programma’s kijken. Ik kan met een gerust hart Nick Jr. inschakelen, en voor de rest zorg ik ervoor dat ze genoeg buiten spelen!”

“Wij zijn ons ervan bewust dat ouders zich ongerust maken over wat hun kinderen allemaal te zien krijgen”, zegt Victor Coolman. “Wanneer peuters naar Nick Jr. kijken, weten hun ouders zeker dat ze in een veilige omgeving volop kunnen fantaseren, ontdekken en spelenderwijs leren. Samen met Erika, een sprankelende mama die een ideale match vormt met Nick Jr., zullen we ouders hiervan blijven overtuigen.”

21:08 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: erika van tielen, nick jr |  Facebook | |  Print |

26/01/2018

Koen Clement nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Studio 100

koen_clement.JPGHans Bourlon van Studio 100: “Koen Clement is de ideale keuze voor ons. Ik ken hem als een minzaam man met een luisterend oor, diplomatisch en met een bijzondere strategische visie op het medialandschap. Bovendien brengt hij een karrenvracht aan operationele media ervaring in Vlaanderen en Nederland mee. Koen Clement neemt de plaats in van Steve Van den Kerkhof, die jarenlang het voorzitterschap van onze Raad van Bestuur heeft vervuld. Koen Clement is en blijft directeur van Europalia en wordt dus een onafhankelijk voorzitter. Dit is belangrijk voor ons vanuit corporate governance standpunt. We willen graag Steve Van den Kerkhof hartelijk danken, hij heeft het voorzitterschap jarenlang met verve vervuld. Steve blijft bestuurder binnen de Raad van Bestuur van Studio 100.”

Koen Clement: "Vanuit de Raad van Bestuur betrokken te zijn bij het fantastische verhaal dat Studio 100 bij ons en intussen wereldwijd schrijft, beschouw ik als een voorrecht en een bijzondere uitdaging."

Koen Clement (°1964 in Ukkel) studeerde Financial Management (Insead Paris, 1998), MBA (Universiteit Gent, 1990-1993, Vlerick), Marketing Management (EHSAL, 1987-1988), European Studies (Bonn, 1986-1987), Romaanse Filologie (KU Leuven, 1982-1986).

Hij is vandaag directeur van het kunstenfestival Europalia (januari 2017 – heden). Voordien was hij van CEO van WPG Uitgevers (april 2008 – december 2016), zetelde hij in het directiecomité van De Persgroep Publishing (2006 – 2008), was hij algemeen directeur van Magnet Magazines (2000- 2006), algemeen directeur van De Morgen (1994 – 2000), marketing directeur van De Morgen (1993-1994), marketing manager bij De Persgroep (1990-1993) en Junior product Manager bij Het Laatste Nieuws (1988-1990).

21:33 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: koen clement, studio 100 |  Facebook | |  Print |

10/01/2018

Pieter Swaelens wordt de nieuwe algemeen directeur van BEA

sabam.pngDe Raad van Bestuur van BEA, de koepelfederatie die de muziekproducenten, distributeurs van film en home entertainment en uitgevers van videogames vertegenwoordigt, heeft Pieter Swaelens aangesteld als algemeen directeur. Hij volgt Olivier Maeterlinck op, die de afdeling corporate communications & marketing gaat leiden van SABAM, de Belgische vennootschap die de rechten van auteurs, componisten en uitgevers beheert.

Pieter Swaelens was jarenlang actief in de videosector, maar ook de gamessector onder meer als  managing director Benelux bij Sony Pictures Home Entertainment. Hij zetelde ook enkele jaren als voorzitter van Bea Video en stichtend lid van BEA.  Als algemeen directeur wordt Pieter Swaelens verantwoordelijk voor de algemene leiding van BEA en zal rechtstreeks rapporteren aan het bestuur, bestaande uit vertegenwoordigers van Bea Music (muziekproducenten), Bea Video (distributeurs van video), Bea Interactive (uitgevers van games) en VFDB (filmdistributeurs).

Patrick Guns, voorzitter van Bea Music, en Henk Hoogendoorn, voorzitter van Bea Interactive, namens BEA : “we zijn verheugd dat iemand met de ervaring van Pieter Swaelens de fakkel overneemt van Olivier Maeterlinck, die bijna 10 jaar BEA met hart en ziel heeft geleid. Met de aanwerving van Pieter Swaelens is de belangenbehartiging van de entertainmentindustrie in België in goede handen en blijft BEA het aanspreekpunt voor de sector, media en politiek.”

20:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: pieter swaelens, bea |  Facebook | |  Print |

18/12/2017

De winnaars van de vijfde editie van de Sabam Awards

Vanavond werden in de Brusselse KVS voor de vijfde keer de Sabam Awards uitgereikt. Sabam zet hiermee haar leden in de verschillende disciplines - muziek, audiovisueel werk, theater & dans, visuele kunsten en literatuur - in de schijnwerpers.

Aan elke award is een geldprijs van € 2.000 verbonden. De Sabam Awards vinden afwisselend plaats in de beide gemeenschappen. Friedl’ Lesage leidde de show in goede banen.
Na lange beraadslagingen kozen de verschillende externe jury’s volgende winnaars:

MUZIEK
Pop/Rock: Millionaire – Sciencing
Alternatief: TaxiWars - Fever
Hedendaags klassiek: Robert Groslot – 1ste Piano Concerto
Nederlandstalig: Het Zesde Metaal – Calais
Electronic: Soulwax - FROM DEEWEE
Airplay (voor het meest gedraaide nummer op Vlaamse radio’s): Lost Frequencies – Reality
- uitgever: Tous Ensemble Publishing- Strengholt Music Publishing Belgium
- auteurs: Felix De Laet, Janieck Devy en Radboud Miedema.
Export (voor het nummer dat het meeste auteursrechten uit het buitenland ontving): Lost Frequencies - Reality

AUDIOVISUEEL WERK
Fictiefilm: Home - Fien Troch
Fictiereeks: Bevergem - Bart Vanneste, Wannes Cappelle, Gilles Coulier, Dries Heyneman en Joost Laperre
Documentaire: Een kwestie van geluk - Kat Steppe, Jan Van der Weken, Jan Daneels, Stev Van Thielen, Rene Vermeulen, Alexandra Lens, Tom Lenaerts en Kato Maes

LITERATUUR
Roman: Joost Vandecasteele - Jungle
Jeugdliteratuur: Michael De Cock - Rosie en Moussa voor altijd (illustraties: Judith Vanistendael)

THEATER & DANS
Theater: Stefan Lernous - BUKO
Jeugdtheater: Lies Pauwels - Het Hamiltoncomplex

VISUELE KUNSTEN
Sofie Muller

Verder kreeg Brihang een eervolle vermelding in de categorie ‘Nederlandstalig’, net als ‘Generatie B’ van Joost Vandecasteele en Pieter Van Hees in de categorie ‘fictiereeks’ en ‘Bobbejaan’ van Benny Vandendriessche en Tom Schoepen in de categorie ‘documentaire’.

Naast een optreden van jong raptalent Brihang, bracht Jasper Steverlinck het nummer ‘That’s Not How Dreams Are Made’. Pianiste Eliane Rodrigues speelde een compositie van Robert Groslot en Joost Vandecasteele las met verve een fragment uit ‘Jungle’, zijn bekroonde roman.

22:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: sabam awards, sabam awards 2017 |  Facebook | |  Print |

Achtergelaten kledij in Versuz geschonken aan vzw Solidarité Grand Froids

Op 15 januari 2015 schonk de Hasseltse discotheek Versuz een eerste keer alle, door hun klanten in de discotheek vergeten kledij, aan de Brusselse vzw Samusocial. Het betrof toen 426 jassen, 87 truien en hemden, 15 sjaals en tientallen paraplu’s. Op 20 januari van dit jaar herhaalden ze de actie en schonken ze alles weg aan de vzw Solidarité Grand Froids. Opnieuw betrof het ruim 500 stuks, goed voor 3 paletten aan vergeten kledij in perfecte staat. Vandaag, amper een jaar na de laatste donatie, beschikt de club opnieuw over massa’s vergeten jassen, truien, sjaals of ander kledingstukken die de eigenaars nooit zijn komen ophalen. Nu de winter in alle hevigheid is losgebarsten zal Versuz deze opnieuw overhandigen de vzw Solidarité Grand Froids. Zij verdelen deze kledij op hun beurt het hele jaar door aan de personen die er het meeste nood aan hebben, waaronder steeds meer jongeren en families.

20:51 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: versuz hasselt, vzw solidarité grand froids |  Facebook | |  Print |

16/12/2017

Tabula rasa veilt Vronsky-jasje voor De Warmste Week

jasje.JPGTer gelegenheid van De Warmste Week kan je online bieden op enkele exclusieve collector’s items van de één-reeks Tabula rasa. Zo biedt Vronsky in eigen persoon via bovenstaand filmpje zijn lederen jasje aan, en de opbrengst hiervan gaat naar Help Brandwonden Kids vzw. Ook de gebroken 'gipsen hoofden' van Veerle Baetens worden geveild. Deze opbrengst wordt aan de Alzheimer Liga Vlaanderen geschonken. Voor deze twee doelen worden ook nog andere kostuums en rekwisieten van de reeks geveild. Voor de echte fans: sinds vandaag kan je ook bieden op een gesigneerde versie van het scenario !

Het productiehuis Caviar is erg blij om op deze manier haar steentje te kunnen bijdragen aan De Warmste Week. Ze hoopt uiteraard op enkele gulle gevers. De laatste aflevering van deze spannende psychologische thriller-reeks werd zondag 6 december uitgezonden en was uitermate populair. Zo keken maar liefst gemiddeld 1.207.352 kijkers naar de zondagavond reeks met Veerle Baetens in de hoofdrol en geschreven door Malin-Sarah Gozin, Veerle Baetens en Christophe Dirickx.

Alzheimer Liga Vlaanderen vzw is een patiënten- en vrijwilligersorganisatie van, voor en door familieleden en mantelzorgers van personen met (jong)dementie. De Liga is hét aanspreekpunt voor personen met dementie, hun mantelzorgers, andere naasten en familiegroepen.

De vzw Help Brandwonden Kids ondersteunt kinderen met brandwoorden op verschillende manieren. Een greep uit hun realisatie : kostendekking, psychologische begeleiding, preventie en het vergoeden van drukpakken, haartransplantaties en UV - werende kledij.

Synopsis
Mie D’Haeze, een jonge vrouw die kampt met geheugenverlies, de enige sleutel in de mysterieuze verdwijningszaak van Thomas De Geest. Om De Geest terug te vinden, moet Mie haar weg zoeken in het raadselachtige doolhof van haar hoofd, en de puzzelstukken proberen te leggen van wat er precies gebeurd is. Hoe meer Mie zich herinnert, hoe meer ze iedereen rondom zich begint te wantrouwen… maar vooral zichzelf. Zijn de herinneringen echt of is het haar verbeelding die de gaten in haar geheugen probeert te vullen?

23:19 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen, Televisie | Tags: tabula rasa, vronsky-jasje, de warmste week |  Facebook | |  Print |

Pamela Anderson schrijft brief aan Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts

pamela_anderson.JPGDe Amerikaanse celebrity en actrice Pamela Anderson maakt in een brief aan Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts haar grote bezorgdheid kenbaar over het feit dat deze laatste nog altijd geen concreet voorstel heeft gedaan voor een verbod op de kweek van pelsdieren voor bontproductie in Vlaanderen. De minister kondigde meermaals aan - recent nog begin december in de commissie Dierenwelzijn van het Vlaams Parlement - dat hij dat nog voor het jaareinde zou doen. “Ik was nochtans zeer opgetogen dat mijn vrienden van PETA en GAIA mij lieten weten dat u een lans brak voor een verbod op de pelsdierhouderij in Vlaanderen,” schrijft de actrice. Over een kleine veertien dagen is het jaar ten einde en “nog steeds geen wet die deze wrede industrie verbiedt”, voegt ze eraan toe. "Elke dag dat een dergelijke wetgeving wordt uitgesteld, is een dag vol ellende voor meer dan 200.000 nertsen in de Vlaamse kwekerijen, waar ze in gevangenschap, dicht opeengepakt in een kleine kooi, na een leven vol leed en frustratie gedood worden voor een modegril die niemand nodig heeft, en steeds minder mensen willen." 

“Kom alstublieft uw engagement voor een wettelijk verbod na en stel niet langer uit,” drukt Pamela Anderson Ben Weyts op het hart. “Zo sluit u zich aan bij o.a. Oostenrijk, Kroatië, Nederland, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en dichter bij huis, het Brussels Gewest en Wallonië, die reeds erkenden dat die barbaarse wreedheid onaanvaardbaar is in een beschaafd land.”

“Ik kijk uit naar uw antwoord,” besluit Pamela Anderson, die de minister vraagt zijn antwoord te mailen, weliswaar niet rechtstreeks naar haar: “U kunt me bereiken door te mailen naar GAIA-directeur Ann De Greef”, besluit ze haar brief. 

Klare wijn

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch dringt er net als Pamela Anderson bij de minister op aan om zijn verbintenis na te komen: “Minister Weyts moet nu klare wijn schenken en hoogst dringend opleveren. Er is nu echt haast bij. Nertsenhouders voelen de bui hangen en willen snel nog uitbreiden. Vier kwekers kregen na een aanslepende juridische procedure uiteindelijk groen licht en mogen uitbreiden, ondanks dat minister Joke Schauvliege (CD&V) telkens weigerde. Maar De Raad van State verwierp het verwijzen naar een beleidsintentie (in dit geval een wettelijk verbod aankondigen) waarop de minister van Landbouw en Omgeving zich beriep, als weigeringsgrond. Enkel een klaar en duidelijk wettelijk verbod kan die tendens stoppen. Zo weten nertsenfokkers waar ze aan toe zijn en krijgen ze rechtszekerheid. Meer dan 200.000 nertsen, die in Vlaanderen na een kort, ellendig leven, vergast worden voor bont, hopen op een eindejaarsgeschenk.”

Bijkomende informatie:

85 % van de Vlamingen schaart zich achter een verbod op pelsdierkwekerijen, blijkt uit diverse opiniepeilingen, de meest recente uitgevoerd door IPSOS in 2015.

De overgrote meerderheid van de Vlamingen kant zich tegen het doden van pelsdieren om van hun vacht bontjassen of accessoires in bont te maken.

Vlaanderen is de enige regio in België, waar nog pelsdieren mogen gehouden worden voor hun vacht (nog 17 kwekerijen actief). In Wallonië is het verbod van kracht sinds 2015 en in het Brussels Gewest sinds april 2017. Wallonië besloot tot een verbod nadat er aanvragen voor nertsenkwekerijen waren ingediend. 
Nederland, derde wereldproducent met jaarlijks 6 miljoen nertsenvachten afkomstig van 165 bedrijven (10 x meer dan Vlaanderen) kreeg onlangs van het Hof van Justitie van de EU groen licht voor een nertsenhouderijverbod (bij onze Noorderburen moet de laatste pelsdierkwekerij in 2024 de activiteiten stoppen). 
Het houden van pelsdieren voor bont is wettelijk verboden in het VK, Oostenrijk, Nederland, Kroatië, Bosnië (van kracht in 2018), Zwitserland, Wallonië en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

23:09 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: pamela anderson, ben weyts |  Facebook | |  Print |

01/12/2017

Studio 100 neemt Emmy Awards winnaar Little Airplane Productions over

studio100.jpgStudio 100 heeft het New Yorkse bedrijf Little Airplane Productions overgenomen. Animatiebedrijf Little Airplane Productions werd in 1999 opgericht door Josh Selig en won al heel wat internationale topprijzen, waaronder 21 Emmy Awards.

Little Airplane is bekend van de series The Small Potatoes, Super Wings, Wonder Pets, P. King Duckling en vele andere. Stuk voor stuk originele producties gemaakt vanaf een wit blad, voor zenders wereldwijd. Little Airplane heeft ook heel wat internationale coproducties op zijn palmares. Het bedrijf werkt nauw samen met de grote Amerikaanse zenders zoals Disney, Nickelodeon, Universal, Amazon en Netflix. Binnen Europa hebben ze sterke banden met KIKA, Cbeebees, BBC en Canal+. Wat Little Airplane bovendien uniek maakt, is dat ze vanuit China voor China content ontwikkelen, die ook buiten China verkocht wordt. Een voorbeeld daarvan is Super Wings.

Studio 100 zet met deze Amerikaanse acquisitie een belangrijke stap in de verdere internationale expansie van de groep.

Hans Bourlon en Gert Verhulst, oprichters en CEO ‘s van Studio 100, zijn erg opgetogen over deze overname. Hans Bourlon: “Ik heb al jaren veel bewondering voor het werk van Little Airplane. Het bedrijf is uniek. Het heeft een verbazingwekkende creatieve kracht en heeft de meest fantastische series en liedjes geproduceerd. Mijn absolute favoriet is ‘The Potato Train’ van ‘The Small Potatoes’.”

https://www.youtube.com/watch?v=aXKkzzZUGpw

Josh Selig, oprichter en president van Little Airplane Productions: “Ik ben enorm tevreden dat Little Airplane de krachten bundelt met onze vrienden bij Studio 100 en hun geweldig bedrijf. Er is een grote synergie tussen onze bedrijven en teams, en we kijken uit naar de mooie nieuwe content die we samen gaan maken voor kinderen wereldwijd.”

Josh Selig gaat nauw samenwerken met oprichter en CEO van Studio 100, Hans Bourlon en met Hans Ulrich Stoef, CEO van Studio 100 Media. Little Airplane Productions blijft zich concentreren op het ontwikkelen en realiseren van nieuwe projecten, in nauwe samenwerking met Studio 100’s animatiestudio ‘s: Studio 100 Animation in Parijs en Flying Bark Productions in Sydney. Studio 100 Media (München) zorgt voor de internationale verkoop van content en de exploitatie van licenties en merchandising, en voor de wereldwijde distributie van nieuwe merken en producties.

Hans Ulrich Stoef, CEO van Studio 100 Media en m4e: “We werken al jaren succesvol samen met Josh en zijn team. We zijn dan ook zeer enthousiast dat we nu de opportuniteit hebben om onze krachten op een veel breder niveau te bundelen. Nadat m4e en ik ons begin dit jaar bij Studio 100 gevoegd hebben, was de logische volgende stap in de internationale expansie om in een partnerschap met Little Airplane Group te stappen. We zijn onder de indruk van de verwezenlijkingen van Little Airplane Group en hun sterke expertise in het kinder- en familie-entertainment. We kijken er enorm naar uit om samen wereldklasse te creëren. ”

Info: http://web.littleairplane.com/

 

06:09 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: studio 100, emmy awards, little airplane productions |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende