Showbizzkanaal

17/12/2017

Indringende documentaire van Heleen van Royen over zieke moeder bij SBS6

sb6.JPGOp donderdag 21 december is de documentaire Het doet zo zeer van schrijfster Heleen van Royen te zien bij SBS6. Hierin geeft zij een inkijk in het ziekteproces van haar moeder, bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Het is een zeer persoonlijk portret, waarin bijna alles door Heleen zelf is gefilmd.

In januari 2015 werd bij de moeder van Heleen van Royen dementie geconstateerd. Mevrouw Breed was toen 84 jaar en woonde nog op zichzelf. Ze ging de deur niet meer uit en had veel pijn door haar versleten heup. Heleen zag het als haar plicht om de laatste levensjaren van haar moeder zo aangenaam mogelijk te maken. Dit en het ziekteproces van haar moeder heeft ze vastgelegd in de documentaire Het doet zo zeer. In een periode van ruim een jaar volgt Heleen van Royen haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Het is een persoonlijk portret met ups en downs. Moeilijke beslissingen over verhuizen, euthanasie en kostbare momenten van samenzijn en humor wisselen elkaar af.

Het doet zo zeer wordt geproduceerd door TVBV.

Uitzending: SBS6, 21 december 20.30 – 22.30 uur.

10:38 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: heleen van royen, sbs6 |  Facebook | |  Print |

Garage Leo Peeters uit Keerbergen personaliseert De Romeo’s in het verkeer!

de_romeos.JPGNummerplaten herkennen is één van de favoriete bezigheden van je medepassagiers in de wagen. De spotters hebben er een nieuwe uitdaging bij dankzij De Romeo’s, die deze week de sleutels van hun nieuwe wagens in ontvangst namen bij Nissan Garage Leo Peeters in Keerbergen. Leo, de zaakvoerder, wenste Chris, Davy en Gunther veel plezier met hun nieuwe Nissan Quashqai’s en Nissan Xtrail, waar ze de komende drie jaar het heerlijke Belgische verkeer mee zullen trotseren. “We kennen Leo en de garage al langer, en we zijn blij dat we met hem een samenwerking konden afsluiten én dat hij er zowaar ook nog eens in geslaagd is om onze nummerplaten te personaliseren. Romeo D (Davy), Romeo G (Gunther) en ikzelf, Romeo C (Chris) staat er op de plakken. De mensen weten meteen welke Romeo, met welke Nissan, onderweg is”, zegt Chris Van Tongelen. House of Entertainment realiseerde deze samenwerking: “De Romeo’s en Garage Leo Peeters zijn een mooie match. Dit wordt gegarandeerd een vruchtbare 3-jarige samenwerking”, zegt Bert Finaut.

10:32 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: leo peeters, de romeo's, keerbergen |  Facebook | |  Print |

"Ene gast, twee bazen" binnenkort in De Komedie Compagnie te Antwerpen

theater.jpgIn november 2018 bestaat het theatergezelschap De Komedie Compagnie exact tien jaar. “Het mag dan wel iets meer zijn,” meenden bezielers Dirk Van Vooren en Nico Warrinnier. Ze namen regisseur Stany Crets onder de arm om in samenwerking met productiehuis Theatertainment een internationaal gelauwerde theaterkomedie naar Vlaanderen te brengen. “One man, two guvnors” van Richard Bean werd bekroond als Best Comedy in 2012. Voor hoofdrolspeler James Corden die hiervoor werd bekroond met een Tony Award en tal van andere prijzen, was het de springplank tot zijn succesvolle, internationale loopbaan, o.a. als presentator van The Late Late Show en Carpool Karaoke. In Vlaanderen hoopt De Komedie Compagnie dit succes te evenaren met “Ene gast, twee bazen”. De première is op 9 november 2018, tickets zijn beschikbaar vanaf zaterdag 16 december.

Als de dag van toen. Jawel. Wie herinnert zich nog het moment dat showbizzkoppel Nicole & Hugo De Komedie Compagnie boven de doopvont hielden? Dit theatergezelschap bestaat ondertussen tien jaar. De allereerste productie was “Zwijg, kleine”. Nadien volgden een hele reeks komedies. De Komedie Compagnie, maakt er steeds een erezaak van, om komedie in al zijn facetten naar het theater te brengen. Kwaliteit op de scène en een professionele omkadering gingen hierbij hand in hand. Op 9 november 2018 gaat “Ene gast, twee bazen” in première. Een grootse komedie is niks teveel gezegd. Theatertainment staat in voor de productie, Stany Crets is de regisseur van dienst. Meer mogen we nog niet verklappen…

Eigenlijk is deze komedie gebaseerd op Carlo Goldoni’s theaterklassieker uit de achttiende eeuw, “Knecht van twee meesters”. Een typisch stijlvoorbeeld van de Commedia dell’Arte. In 2011 ging “One man, two guvnors” van auteur Richard Bean in première in Londen, gevolgd door een internationale tour. In 2012 kwam deze komedie ook voor het voetlicht op Broadway, opnieuw met de originele hoofdrolspeler, nl. James Corden.

Het stuk speelt zich af in de vroege jaren ’60 waarbij het hoofdpersonage werkt voor twee totaal verschillende bazen die dit niet weten van elkaar. Wat volgt is een heerlijke komedie waarin allerlei bizarre personages opduiken. Tot grote verwarring van het hoofdpersonage. Het publiek krijgt een hilarische voorstelling voorgeschoteld. Theaterrecensenten waren werelwijd laaiend enthousiast over dit stuk. “One man, two guvnors” kreeg talloze nominaties en prestigieuze theaterprijzen. Een veelbelovend vooruitzicht voor het Vlaams theaterpubliek... En een uitgelezen uitdaging voor Stany Crets en De Komedie Compagnie.

PRAKTISCHE INFORMATIE "ENE GAST, TWEE BAZEN"
Productie van Theatertainment voor De Komedie Compagnie - www.theatertainment.be
Auteur: Richard Bean
Regie: Stany Crets
Cast en creatives worden in de loop van 2018 bekend gemaakt.

Vanaf 9 november 2018 in Theater Elckerlyc te Antwerpen.
Locatie: Theater Elckerlyc - Frankrijklei 85 – Antwerpen
Voorstellingen om 20u15 of om 15u15

Tickets, info en speelkalender vanaf zaterdag 16 december: www.elckerlyc.be - 070 691 002 (max. 0,30 euro/min)

10:28 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: ene gast, twee bazen, de komedie compagnie, antwerpen |  Facebook | |  Print |

Roodkapje speelt in Gent

roodkapje.JPGHet wordt een bijzondere kerstvakantie voor Lauren De Ruyck. 'Roodkapje, de sprookjesmusical', waarin Lauren schittert als pittig en niet zo onschuldig 'Roodkapje', strijkt op 23 en 30 december namelijk neer in haar thuisstad Gent. De gloednieuwe en verrassende bewerking van het alom gekende sprookje van de gebroeders Grimm, oogstte tijdens de voorbije herfstvakantie niets dan lof bij pers en publiek, maar de zenuwen staan bij Lauren toch weer net iets strakker gespannen voor de 4 voorstellingen die in Capitole Gent zullen plaatsvinden. Jong en oud kan op 23 en 30 december 2017 (voorstellingen telkens om 11u en 14u) in Capitole Gent gaan genieten van de leuke, aanstekelijke liedjes, de Boze 'rock 'n roll'-Wolf Willy (Jo Hens), mama en 'Goede Fee' Deborah De Ridder, en de rest van de gezellige beestenboel in 'Roodkapje, de sprookjesmusical'. Wegens groot succes werden er op 4 maart en 29 april 2018 ook al 4 extra voorstellingen voorzien in Stadsschouwburg Antwerpen. 

Meet & greet met de sprookjesfiguren!
Zoals de Music Hall-traditie het vraagt, kunnen de kids na afloop van deze familievoorstelling ook kennismaken en op de foto gaan met de sprookjesfiguren, tijdens een geanimeerde meet & greet.

PRAKTISCH
Kerstvakantie 2017
Capitole Gent
Za 23/12/17: 11u - 14u
Za 30/12/17: 11u - 14uExtra voorstellingen 2018
Stadsschouwburg Antwerpen
Zo 04/03/18: 11u - 14u
Za 29/04/18: 11u - 14u

Leeftijd: voor kinderen vanaf 2 jaar
Duur: ±75 min zonder pauze

Tickets en info: www.musichall.be
Een productie van Music Hall TS.

10:22 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: roodkapje, musical roodkapje, roodkapje gent |  Facebook | |  Print |

'Lucas en zo' is eerste Ketnet-reeks in coproductie met RTBF

ketnet.JPGKetnet brengt tijdens de Kerstvakantie voor het eerst een coproductie met Ouftivi, de Franstalige kinderzender van RTBF, op de buis. Lucas en zo is een komische fictiereeks die zich afspeelt in Brussel. Wanneer de mama van Lucas beslist om samen te gaan wonen met haar nieuwe vriend, wordt Lucas’ wereld helemaal op zijn kop gezet. Opeens maakt hij deel uit van een nieuw samengesteld gezin en krijgt hij er een pluspapa, een broer, twee zussen en een nogal uitzonderlijke grootvader bij. Alles lijkt tegen te zitten voor de twaalfjarige Lucas, vooral als blijkt dat de andere kinderen in het gezin al lang de regels hebben bepaald… Zijn fantasie neemt het soms helemaal over en dan vecht hij als Braveheart tegen zijn nieuwe broer of is hij detective in een film noir verhaal.

De thema’s in Lucas en zo zijn heel herkenbaar voor leeftijdsgenoten: een nieuw samengesteld gezin, echte vriendschappen, de eerste verliefdheid, het leven op school dat niet altijd even makkelijk is,… 

Uniek aan deze reeks is dat Ketnet zowel op televisie al via ketnet.be en de Ketnet-app de afleveringen in twee versies aanbiedt: in het Frans met ondertitels en gedubd. Met de ondertitelde versie hoopt Ketnet kinderen te stimuleren om de reeks in het Frans te bekijken. 

Lucas en zo, vanaf zaterdag 23/12 op Ketnet, ketnet.be en in de Ketnet-app. Dagelijks drie afleveringen: om 12.30 u. de originele versie met ondertiteling en om 18.30 u. de gedubde versie. 

10:17 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: ketnet, rtbf |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende